A matcha tea tradicionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A tea elkészítéséhez szükségünk van egy tálra (chawan), egy bambusz teakavererő ecsetre (chasen) és egy bambusz kanálra (chashaku). Helyezzünk 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsük le 100 ml forró vízzel (80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy a matcha kevésbé erős legyen, adhatunk még hozzá egy kis vizet.
A matcha teát kézi tejhabosíó segítségével is egyszerűen elkészíthetjük. Tegyünk egy lapos teáskanál matcha port (1,5g) egy csészébe vagy pohárba és öntsük le 100 ml forró vízzel. Jól keverjük össze és adjunk még hozzá egy kis vizet. 1 teáskanál matcha porral általában 200-250 ml ital készíthető. Csakúgy mint a kávénál, vannak akik az erős matchát kedvelik, mások inkább több vizet adnak hozzá. Víz helyett használhatunk gyümölcslevet vagy tejet is.
A Moya Matcha Traditional hihetetlenül gyorsan elkészíthető Shaker -ben vagy bármilyen tetszőleges üvegben:
csak add hozzá a tasak tartalmát a gyümölcsléhez, vízhez vagy tejhez és rázd erőteljesen kb. 5 másodpercig.
Matcha Latte elkészítése: Keverjünk össze egy teáskanál matcha port egy kevést forró vízzel. Adjunk hozzá meleg növényi vagy tehén tejet. A matcha latte-t édesíthetjük egy kanál mézzel, juharsziruppal vagy agave-nektárral.
SZÁRMAZÁS: Japán ÍZ: kissé kesernyés, kiegyensúlyozott zamatos íz AJÁNLOTT FELHASZNÁLÁS: matcha ceremónia, hideg/meleg vízzel, matcha latte, matcha limonádé, matcha koktélok ÖSSZETEVŐK: első és másod szüretelésű, 100% organikus matcha zöld tea