Moya Matcha Premium Organikus Matcha Zöld Tea

10.090 Ft

MATCHA TEA ELKÉSZÍTÉSE

A matcha tea tradicionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A tea elkészítéséhez szükségünk van egy tálra (chawan), egy bambusz teakavererő ecsetre (chasen) és egy bambusz kanálra (chashaku). Helyezzünk 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsük le 100 ml forró vízzel (80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy a matcha kevésbé erős legyen, adhatunk még hozzá egy kis vizet.

A matcha teát kézi tejhabosíó segítségével is egyszerűen elkészíthetjük. Tegyünk egy lapos teáskanál matcha port (1,5g) egy csészébe vagy pohárba és öntsük le 100 ml forró vízzel. Jól keverjük össze és adjunk még hozzá egy kis vizet. 1 teáskanál matcha porral általában 200-250 ml ital készíthető. Csakúgy mint a kávénál, vannak akik az erős matchát kedvelik, mások inkább több vizet adnak hozzá. Víz helyett használhatunk gyümölcslevet vagy tejet is.

SZÁRMAZÁS: Japán
ÍZ: umami, édes, zamatos ízvilág
AJÁNLOTT FELHASZNÁLÁS: matcha ceremóniához, hideg/meleg víz
ÖSSZETEVŐK: első szüretelésű, prémium 100% organikus matcha zöld tea

: 30g

Kategóriák: , ,
Moya Matcha Premium Organikus Matcha Zöld Tea
Moya Matcha Premium Organikus Matcha Zöld Tea