Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:
Nagyon szaftos, finom kenyér. (Nem ropogós kenyérlap!)
A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül, 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.
Gyors elkészítés:
A csomag tartalmát egy tálba tesszük, 600 ml forró vízzel elkeverjük és 20 percig állni -dagadni- hagyjuk. A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét. A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihűlni.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely, tökmag, napraforgómag, aprított lenmag, szezám, lenmag, chia mag (Salvia hispanica ), teljes kiőrlésű kölespehely, őrölt útifűmaghéj, tengeri só
Tápérték/100g (100g sült kenyér tartalma az elkészítés után) Energia:1189kJ/286 kcal, Zsír: 17 g, ebből telített zsísav: 2,4 g, Szénhidrát: 17 g , ebből cukor: 0,5 g, Élelmi rost: 8,1 g , Fehérje: 12 g, Só: 0,91 g, Kalcium : 139,8 mg ( 17% NRV), Vas: 3 mg (21% NRV*), Folsav: 46,8 µg (23% NRV), Kálium:315 mg (16%NRV), Réz: ,59 mg(59% NRV), Magnézium: 140 mg (37% NRV), Mangán: 1,59 mg (80% NRV), Foszfor: 316 mg (45% NRV), Vitamin B1 (Thiamin): 0,16 mg (16% NRV), Vitamin B6: 0,32 mg (23%NRV), Vitamin E: 3,37 mg (28% NRV), Cink: 2,23 mg (22% NRV), Linolénsav (Omgega-3 zsírsav): 2,95g